Een geschiedenis in gerechten
CJP-korting: € 8,-
Je betaalt nog: € 7,50
In 2025 viert Amsterdam zijn 750-jarig bestaan. Het Allard Pierson draagt daaraan bij met een tentoonstelling over koken en eten in Amsterdam. In een reis door de geschiedenis ontdek je wat er zoal op de borden van Amsterdammers lag. Kookboeken, menukaarten en andere bronnen geven inzicht in de culinaire tradities van de stad tot aan de dag van vandaag. Het blijkt dat de inwoners van Amsterdam altijd een ‘nieuwsgierige maag’ hebben gehad.
De tentoonstelling biedt ook een blik op de rol van voeding en eten in de huidige stad én op de uitdagingen in de toekomst. Bij diverse gerechten en thema’s zijn hedendaagse Amsterdamse chefs of experts uitgenodigd die een toelichting geven vanuit hun vakgebied. Je komt namen tegen zoals Wim de Beer en Jos Timmer van Restaurant De Kas, culinair journalist Hiske Versprille, food reviewer Nana Asare (Connecting Flavors) en Jurino Ignacio (Superdushichef). Zij delen hun expertise over trends zoals seizoensgebonden eten en het uitwisselen van recepten.